2 kg kalvestek
4 ss hvetemel
2 ts salt
1 ts pepper
6 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, finhakket
0,5 purre, finhakket
2 gulrøtter, finhakket
1 bunt hakket bladpersille
1 dl hvitvin
6 dl vann
Hvitløkspoteter:
1 kg amandinepoteter
3 ss olje
4 fedd hvitløk, presset
0,5 potte frisk timian
150 g smør
3 ts salt
Saus:
6 dl sjy fra steken
1 ss maizena utrørt i vann
2 ss salvie
2 ss kapers
Tilbehør:
1 pakke frisk spinat
500 g sopp
2 ss smør
Salt og pepper
Bland mel, salt og pepper, vend steken i blandingen,
og brun den i oljen i en panne
Legg over i jerngryte, og ha over persille, hvitløk,
purre, gulrot, vin og vann
Smør en ildfast form, og ha i hvitløk poteter og
timiankvister, fordel smøret i klatter over potetene, og strø over salt
Sett inn steketermometer i steken, og sett gryten
med lokk inn i stekeovnen på 125o
Potetene skal i ovnen samtidig som steken
Steken skal ha mellom 62- 65o, beregn ca
2 timers steketid, og 15-20 minutter med hvile når den tas ut
Sil av stekesjyen, kok opp og jevn med maizena
Tilsett salvie og kapers før servering
Skyll spinaten under kaldt vann
Fres soppen i smør, tilsett spinaten, og smak til
med salt og pepper
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar