"Kokeboken" min


Poenget mitt med denne bloggen er å ha alle mine favorittoppskrifter lett tilgjengelig, uansett hvor jeg er hen.

Oppskriftene kommer fra venner, familie, nett, ukeblader osv, så hvis noen føler at de bør krediteres for en oppskrift, så er det bare å si ifra.

Jeg legger kun ut oppskrifter som er prøvd her hjemme, og bare med bilder jeg selv har tatt.

Mottar gjerne forslag til nye oppskrifter på e-post valkyriensmatverden@hotmail.no

søndag 16. november 2014

Vitello a la Sarda





2 kg kalvestek
4 ss hvetemel
2 ts salt
1 ts pepper
6 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, finhakket
0,5 purre, finhakket
2 gulrøtter, finhakket
1 bunt hakket bladpersille
1 dl hvitvin
6 dl vann
Hvitløkspoteter:
1 kg amandinepoteter
3 ss olje
4 fedd hvitløk, presset
0,5 potte frisk timian
150 g smør
3 ts salt
Saus:
6 dl sjy fra steken
1 ss maizena utrørt i vann
2 ss salvie
2 ss kapers
Tilbehør:
1 pakke frisk spinat
500 g sopp
2 ss smør
Salt og pepper

Bland mel, salt og pepper, vend steken i blandingen, og brun den i oljen i en panne
Legg over i jerngryte, og ha over persille, hvitløk, purre, gulrot, vin og vann
Smør en ildfast form, og ha i hvitløk poteter og timiankvister, fordel smøret i klatter over potetene, og strø over salt
Sett inn steketermometer i steken, og sett gryten med lokk inn i stekeovnen på 125o
Potetene skal i ovnen samtidig som steken
Steken skal ha mellom 62- 65o, beregn ca 2 timers steketid, og 15-20 minutter med hvile når den tas ut
Sil av stekesjyen, kok opp og jevn med maizena
Tilsett salvie og kapers før servering
Skyll spinaten under kaldt vann
Fres soppen i smør, tilsett spinaten, og smak til med salt og pepper

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar