"Kokeboken" min


Poenget mitt med denne bloggen er å ha alle mine favorittoppskrifter lett tilgjengelig, uansett hvor jeg er hen.

Oppskriftene kommer fra venner, familie, nett, ukeblader osv, så hvis noen føler at de bør krediteres for en oppskrift, så er det bare å si ifra.

Jeg legger kun ut oppskrifter som er prøvd her hjemme, og bare med bilder jeg selv har tatt.

Mottar gjerne forslag til nye oppskrifter på e-post valkyriensmatverden@hotmail.no

lørdag 21. juni 2014

Pulled pork




Svinenakke
Marinade etter ønske
3 dl eplemost

Mariner svinenakken i minimum 4 timer, gjerne lengre


Forvarm ovnen til 110o
Legg nakken i en ildfast form, og hell over eplemosten, og dekk formen med aluminiumsfolie

Stek til kjernetemperaturen når 86o (bruk steketermometer). Steketiden kommer an på størrelsen på svinenakken. Her brukte en nakke på 1,4 kg ca 8 timer
Legg nakken over på fat, og la hvile i ca 15 minutter
Dra kjøttet fra hverandre med gafler (derav navnet ”pulled pork”)
Eplemosten i formen kan gjerne reduseres til saus
Server med ønsket tilbehør, for eksempel coleslaw, ovnsstekte poteter, bbq-sauce

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar