"Kokeboken" min


Poenget mitt med denne bloggen er å ha alle mine favorittoppskrifter lett tilgjengelig, uansett hvor jeg er hen.

Oppskriftene kommer fra venner, familie, nett, ukeblader osv, så hvis noen føler at de bør krediteres for en oppskrift, så er det bare å si ifra.

Jeg legger kun ut oppskrifter som er prøvd her hjemme, og bare med bilder jeg selv har tatt.

Mottar gjerne forslag til nye oppskrifter på e-post valkyriensmatverden@hotmail.no

onsdag 25. desember 2013

Langtidsstekt tynnribbe




Tynnribbe i ønsket størrelse
Salt og pepper
1 dl hvitvin
5-8 dl vann

Rut svoren i 2x2 cm store ruter, og gni inn ribba med salt og pepper
Legg ribba med svoren ned i en form, og la den ligge i kjøleskapet et par dager
Forvarm ovnen til 150o, og hell vin og vann i formen med ribba
Sett ribba i ovnen, og reduser temperaturen til 75o
Stek i et par timer, og snu så ribba
Pass på at det er væske i forma, og legg gjerne en tallerken eller aluminiumsfolie under ribba for å få heving på svoren
Stek videre i minimum 5 timer
Flytt ribba opp mot toppen av ovnen, skru opp temperaturen og sett på grillelementet for å få svoren til å poppe opp

Her er ribba servert med grønnkål, gulrotstuing og råstekte poteter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar